Agilitykoulutusta junioreille

Suomen Agilityliitto ry on myöntänyt Rovaniemen Käyttökoirat ry:n, Länsirajan Kennelkerho ry:n, Tornion Kennelkerho ry:n sekä Kemin Koiraharrastajat ry:n yhteisestä hakemuksesta 2500 € suuruisen tuen käytettäväksi seurojen rajat ylittävään junioritoimintaan.

Sagin myöntämän tuen turvin järjestetään 3 junioreille suunnattua koulutuspäivää:

  • Su 4.10 Rovaniemellä (Taljatie/Ounasvaara), kouluttajana Saara Krook
  • Su 1.11 Torniossa (Vauhtikoira Areena), kouluttajana Hanna-Lena Pelimanni
  • Su 22.11 Pellossa (Rohki-halli), kouluttajana Ari Korteniemi

Koulutukset on tarkoitettu Lapin alueella toimivien agilityseurojen kaiken tasoisille juniorijäsenille. Junioriksi tässä yhteydessä lasketaan ohjaaja, joka täyttää vuonna 2020 enintään 20 vuotta.

Koulutus tapahtuu pienryhmissä. Päiväkohtaiset aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Sagin myöntämän tuen tavoitteena on alueen nuorten ryhmäytyminen, yhteisöllisyys ja se, että nuoret oppivat tuntemaan lajin harrastajapiirissä olevia muita nuoria. Paikkoja on rajoitettu määrä ja jokainen koulutuspäivä pyritään järjestämään niin, että jokaisessa koulutuspäivässä on eri seurojen junioreita.

Koulutus on osallistujalle maksuton. Sagin avustuksen turvin ja puitteissa korvaamme myös junioreille koulutukseen osallistumisesta syntyviä polttoainekustannuksia. Kustannuksien korvaamisesta annamme ohjeet koulutukseen osallistujille.

Ilmoittautuminen Pellon 22.11.2020 koulutukseen »
(ilmoittautuminen päättyy 14.11.2020)

Lisätietoja:
RKK: Kimmo Suopajärvi                             
TorKK: Pia Koskenniemi, puh. 045 631 5843
LRKK: Jari Vanha
Kemko: Ritva Tuominen 


Kouluttajaesittely  
Saara Krook
Kuva: Reima Mukkala

Lapsesta saakka urheillut Saara Krook on harrastanut agilityä vuodesta 2012 ja kilpailee aktiivisesti tälläkin hetkellä bordercollie Akan kanssa. Saara on lähtöisin pääkaupunkiseudulta ja on sukeltanut agilityn pariin mestareiden opeissa. Hänen omassa laumassa on terriereitä ja paimenia, joten näkemystä on erikokoisista ja erilaisin työskentelyinnoin varustetuista koirista. Oman lauman kouluttamisen lisäksi Saara on vetänyt Rovaniemellä menestykästä junioriohjaajien ryhmää pari vuotta.

Saara opiskelee Lapin yliopistolla kasvatustieteitä. Hänen intohimonsa on auttaa koirakkoa löytämään vahvuutensa ja saamaan onnistumisen kokemuksia positiivisin keinoin. Aurinkoisen Saaran valmennukseen on mukava tulla, olit vasta alkeissa tai jo pidemmälle edennyt. Jokaiselle saadaan hiottua yksilöllinen treeni yksilölliseen tarpeeseen.
———–

Hanna-Lena Pelimanni
Kuva: Jukka Pätynen

Harrastanut vuodesta 2002, valmentanut omalla toiminimellä vuodesta 2016. Isoimpina tuloksillisina saavutuksina maajoukkueessa 2006, 2009 ja 2017 kolmen eri koiran kanssa, sekä yksilö SM pronssi vuonna 2013.

Agilityssä pidän tärkeimpänä asiana sitä, että jokainen nauttii yhteisestä agilitymatkasta oman koiran kanssa. Valmentajana olen positiivinen ja kannustava ja pyrin haastamaan jokaista omassa tekemisessään positiivisen kautta. Haluan kohdata jokaisen koirakon yksilönä.
———–

Ari Korteniemi

Ari Korteniemi aloitti agilityharrastuksen vuonna 2008, kun Pelloon rakennettiin maan pohjoisin agilityhalli.

Ari on kouluttanut agilityharrastajia vuodesta 2011 lähtien. Samana vuonna hän aloitti myös kisaamisen ja on kilpaillut agilityssä mini-, medi- ja maksi-luokan koirilla. Kilpailureissuja hän on tehnyt ympäri Suomea, mutta käynyt kisaamassa myös Etelä-Ruotsissa ja ja -Norjassa. Parhaat tulokset ja muistot ovat tulleet juuri noilta reissuilta, kun hän saavutti podiumpaikan Guldagilityssä ja Norwegian Openissa. Lisäksi Senioreiden SM-kisoissa vuonna 2016 hän saavutti kultaa mini-luokassa.

Sagin TopTeam-koulutustoiminta on ollut lähellä sydäntä jo vuodesta 2015 lähtien, kun hän osallistui medikoira Wilmerin kanssa kauden 2015-2016 TopTeamiin. Ari valmistui keväällä 2017 agilityvalmentajaksi järjestyksessään kolmannelta Sagin agilityvalmentajan vuosikurssilta. Hän on toiminut Sagin TopTeam Pohjoisen alueen päävalmentajana kolme kautta eli vuodesta 2017 lähtien.

Agilityajatuksena hänellä on saada ohjaajat suoraviivaiseen ja eteenpäin vievään ohjaustyyliin.
———–